Overslaan en naar de inhoud gaan

Is Level Up! vergelijkbaar met andere business games? Nee! Level Up! is uniek. De veelzijdigheid in onderwerpen, de spelvorm en de sfeer zorgen ervoor dat iedereen met zijn neus op de feiten wordt gedrukt. Niemand kan zich verstoppen. Iedere deelnemer moet een bijdrage leveren!

Level Up! zet de deelnemers aan het denken, inspireert en geeft inzicht in de aspecten die van belang zijn om de organisatie en medewerkers naar “the next level” te brengen. Level Up! kan in zijn totaliteit of op onderdelen op verschillende manieren worden ingezet. Hoe, hangt vooral af van de vraagstukken binnen de organisatie en het gewenste resultaat. Kortom, 100% op maat!

De werkmethode

De werkmethode bestaat uit 8 onderwerpen:

Afbeelding
LevelUp logo paars

DNA

DNA leidt tot een overzicht van de missie en visie van jouw organisatie, producten en diensten (waardepropositie), kernwaarden (inclusief hoe die tot uiting komen), doelgroep en jouw “droom”.

Afbeelding
LevelUp logo geel

Klanten

Klanten helpen de organisatie te verduidelijken waar en hoe men klantgerichter kan werken. Het spel geeft inzicht in de klanten van de organisatie en hoe men daar mee om kan/moet gaan.

Afbeelding
LevelUp logo groen

Branding

Branding geeft een duidelijk inzicht in hoe je jezelf en/of je bedrijf als merk in de markt zet. Er zijn tijdens het spel enkele klantpersona’s omschreven en de merkwaarden zijn benoemd. Het is helder hoe je jezelf en/of je organisatie kan onderscheiden in de markt.

Afbeelding
LevelUp logo grijs

Content

Content laat zien hoe je je boodschap kunt samenstellen, het belang er van en hoe je je boodschap aanpast aan je klant. Het geeft inzicht of je de juiste middelen via de juiste kanalen inzet.

Afbeelding
LevelUp logo roze

Innovatie

Innovatie is vooral een brainstormonderdeel. Het kan helpen vraagstukken op te lossen of juist nieuwe potentiële producten en/of diensten voor jouw organisatie te bedenken. Deze innovatie wordt gekoppeld aan een markt/doelgroep. Het businessmodel wordt op verschillende aspecten getoetst.

Afbeelding
LevelUp logo rood

Ondernemerschap

Ondernemerschap is noodzakelijk om ideeën, producten, diensten, markten etc. tot een succes te maken. Binnen dit spel wordt het team een spiegel voorgehouden: Hoe ondernemend is jouw team? Hoe scoren jullie op ondernemerschap?

Afbeelding
LevelUp logo blauw

Netwerken

Netwerken zijn onmisbaar voor een succesvolle organisatie. Na afloop van dit spel heeft de deelnemer inzicht in zijn netwerk en de effectiviteit ervan. Er ligt een actieplan hoe het netwerk wordt onderhouden en/of kan worden uitgebreid.

Afbeelding
LevelUp logo oranje

Team

De mensen in een organisatie spelen een cruciale rol in het slagen ervan. Om het maximale eruit te halen, dient er vertrouwen te zijn en respect. Teams zijn in staat om elkaar feedback te geven, teneinde de organisatie naar een hoger level te brengen. In het spel wordt duidelijk in welke fase het team zit, hoe ze elkaar kunnen versterken en aan welke aspecten ze als team moeten werken.

De spelonderdelen van Level Up!

Level Up! is een werkmethode in spelvorm. Dit betekent terug naar de basis en gezamenlijk aan tafel het spel spelen.

Spelbord

Door middel van het spelbord kunnen de deelnemers Level Up! spelen. Het is een klassiek spelbord waarbij men bij start begint. Vervolgens gooien de deelnemers met de dobbelsteen om te bepalen hoeveel stappen zij vooruit mogen zetten

Kennisvraag

Wanneer de deelnemer op het vak ‘kennisvraag’ beland, moet hij een kenniskaart van de stapel pakken. In elk onderwerp van Level Up! zijn kenniskaarten verwerkt. Deze kaarten kunnen in willekeurige volgorde gebruikt worden.

Opdracht

Wanneer de deelnemer op het vak “opdracht’ komt, moet hij een opdrachtkaart van de stapel pakken. In elk onderwerp van Level Up! zijn opdrachtkaarten verwerkt. Deze kaarten kunnen in willekeurige volgorde gebruikt worden.

Time-out en tijd voor reflectie

Tijdens het beantwoorden van kennisvragen en het uitvoeren van opdrachten komen de deelnemers samen tot veel nieuwe inzichten en ideeën. Dit zet hen allemaal aan het denken. Om de deelnemers te beïnvloeden hier iets mee te doen of juist even rust te nemen, zijn de elementen time-out en tijd voor reflectie elementen op het spelbord.

Fiches

Bij een spel moet je uiteraard ook kunnen winnen! Om het nog spannender te maken kunnen de deelnemers fiches verzamelen.

Foto van gehele spel

Werkbladen

Elk onderwerp heeft een aantal werkbladen ter ondersteuning van het uitvoeren van opdrachten. Deze werkbladen kunnen de deelnemers direct tijdens het spelen gezamenlijk invullen.